Waarom ik doe wat ik doe?

Zaterdag las ik op LinkedIn een artikel over de wereld van goeroes: gebakken lucht of de weg naar rijkdom. Hoe je een miljoenenpubliek op Instagram bij elkaar harkt of dat je snel binnen vijf jaar miljonair kunt worden. Goeroes die de methode kennen om voorgoed alle stress bij je weg te nemen.

Ik ben geen goeroe en van mijn werk zal ik never miljonair worden. Maar ik wil heel graag werkende vrouwen helpen die (teveel stress) ervaren. Vrouwen die alle ballen in ongebakken lucht willen houden, die succesvol willen zijn, maar zichzelf uit het oog verliezen.

Verleden

Sinds 2011 ben ik zelfstandig ondernemer. Een keuze die ik gemaakt heb nadat bij mij in 2010 borstkanker was geconstateerd. Gelukkig stadium 1, maar ik heb wel een operatie ondergaan en 28 bestralingen.

Ik weet het nog goed dat ze zeiden: “we gaan op die en die datum opereren”. Toen zei ik tegen de chirurg: “dat komt mij niet zo goed uit want ik ga dan een paar dagen naar Rome. U gaat mij niet vertellen dat de tumor met 3 cm in 4 weken gaat groeien. Zullen we een andere datum afspreken?” De chirurg viel nog net niet van haar stoel want meestal wil iedereen meteen geopereerd worden.

De operatie ging ik bijna lachend in en uit want ik was al 4 keer “goedaardig” geopereerd. Het wachten op de uitslag na de operatie vond ik spannender: zijn er uitzaaiingen of niet? Gelukkig niet !

Toen werd mij gezegd: “je gaat naar ziekenhuis X voor de bestralingen.” Ik gaf aan dat dat niet mijn voorkeur had want ik wil met mijn eigen auto en ik kan bij Ziekenhuis X niet makkelijk parkeren. Dus ging ik naar Ziekenhuis Y. Hup elke ochtend zelf in de auto naar het ziekenhuis, afdeling Radiologie. Daarna trakteerde ik mij zelf op een lekker lunch of cappuccino en daarna reed ik weer terug naar huis. Ik maakte er maar een soort uitje van; Carpe Diem!

Wij hadden toen onze 2 kinderen al in de leeftijd van 2 en 4 jaar. Van de bestralingen heb ik het meest last gehad. Ik was zo moe dat ik soms niet eens de trap op kon lopen. Elke maand had ik last van een koortslip. Ik kwam aan in gewicht ondanks dat ik in periode nog aan hardlopen en tennissen deed.

Het meest vervelende was dat na afloop van de bestralingen, het ziekenhuis destijds geen nazorg bood. Hopelijk is dat nu verbeterd. Je staat buiten en dan begint de ellende. Je leeft niet meer onbezorgd. Je wil het ook nog ergens een plekje geven. Gelukkig kwam ik in contact met Adamas Inloophuis. Daar kon ik mijn verhaal kwijt en was er herkenning. Ik had namelijk geen hulp nodig met revalideren maar ik had op dat moment behoefte om mijn emoties kwijt te kunnen. Uiteindelijk ben ik ongeveer nog 2 jaar bezig geweest om mezelf weer te zijn geestelijk maar ook lichamelijk.

Toen ik 30 jaar was had ik een burn out en toen ik 40 was een uitgeputte bijnier. De burn out door perfectionisme, het altijd goed willen doen, hoge werkdruk. Een uitgeputte bijnier kreeg ik door een disbalans in spanning en ontspanning, chronische stress. Ik werkte toen 4 dagen per week en we hadden 2 verhuizingen in 1 jaar. Bijnieruitputting is een fysieke overbelasting. De bijnieren reguleren de stress. Gelukkig hebben de juiste voedingssupplementen en aanpassing in het eetpatroon geholpen en na een paar maanden was ik redelijk weer de oude. Begrijp mij niet verkeerd: een beetje stress hebben is best gezond maar teveel stress is bijna letterlijk killing!

Count your blessings, want ik ben nu al weer 10 jaar gezond!

Heden

Negen jaar geleden heb ik gekozen om zelfstandig ondernemer te worden. Ik werkte daarvoor in een vast dienstverband bij een mooi familiebedrijf in de kledingindustrie. Doordat ik bij andere (internationale) bedrijven had gewerkt, was ik een andere manier van werken en werkcultuur gewend. Ik gaf veel energie en kreeg daar weinig energie van mijn werk voor terug. Mijn man was in 2010 zelfstandig ondernemer geworden. In een slecht economische tijd heb ik ook de stoute schoenen aangetrokken en ben voor mezelf begonnen als interim Personal Assistant. Tot op heden redelijk succesvol. Ik doe precies wat ik 10 jaar geleden voor ogen had. Van de 12 maanden wil ik ongeveer 8 á 9 maanden werken. Soms ben ik 1 maand vrij, soms 2 of 3 maanden. Behoefte aan een bepaald gevoel van vrijheid, tijd maken voor het gezin. Ik heb zelf die keuze gemaakt.

Aan de leeftijden die ik heb genoemd heb kun je denk ik wel kunnen raden hoe jong ik nu ongeveer ben: nog 2 maanden en dan word ik 50 jaar, yes!

Vorig jaar ben ik gaan denken wat wil ik nog meer naast mijn interim werkzaamheden. Wat zijn mijn talenten en wat gaat als een rode draad door mijn leven? Mijn talenten zijn regelen, organiseren, gestructureerd werken, overzicht houden, energiek en ook de eigen ervaring met stress en burn-out.  

In januari jl. heb ik de opleiding van Professioneel Business Organizer afgerond. In deze opleiding leer je om een bijdrage te leveren aan het verlagen van de werkdruk, werkstress en het verbeteren van persoonlijke effectiviteit binnen organisaties. Hiermee richt ik mij op preventie en stuur ik op productief werken. Ik heb kennis van de valkuilen op het gebied van timemanagement. En pas technieken toe voor tijd-, taak,- mail-, informatie- en agendamanagement

Timemanagement dat woord kent iedereen. Echter tijd valt niet te managen, aandacht wel: door de juiste keuzes te maken en doelen te stellen.

Ik help mensen die in tijdnood zitten, gek worden van hun volle email box en last hebben van werkstress. Ik leer vrouwen praktisch te werken en leer ze efficiënter en slimmer te werken. Soms hebben vrouwen moeite om hun grenzen aan te geven, hebben niet genoeg kennis van tools en technieken en willen misschien hun gedrag aanpassen maar weten niet hoe. Ik kan inzicht geven in psychische oorzaken van ongeorganiseerdheid en ik pas eenvoudige coaching technieken toe. Ik ben op de hoogte van aandoeningen die leiden tot ongeorganiseerdheid, hoe dit zich kan uiten en wat (preventieve) begeleiding kan betekenen. Daarnaast weet ik wat stress is, ik herken het en ik weet welke interventies ik kan inzetten in het kader van preventie.

Waarom ik doe wat ik doe?

Met iamyourPA support & training richt ik mij op vrouwen die een betere balans in hun leven willen. De 30 plussers die er alles aan doen om de ballen in de lucht te houden, die veel willen bereiken en snel. Maar er zit een keerzijde aan het streven naar succes: werkstress, falen of zelfs een burn-out. De 50er is niet altijd meegegaan in een snel veranderende digitale wereld en heeft vaak moeite met het bewaken van een gezonde en fijne werk/privé balans.

Ik ken wel de methodes en technieken om je te helpen, maar ik kan niet voorgoed alle stress bij je wegnemen. Want het hebben van een beetje stress is gezond! Een beetje stress helpt je namelijk om scherp te blijven en alert te reageren.

Ik ben zelfstandig ondernemer, ben gelukkig en maak een mooie omzet met mijn interim werkzaamheden. Maar belangrijker vind ik het dat ik vrouwen kan helpen meer te genieten en de juiste keuzes te maken!

-Nobody is too busy, it’s all about priorities-

 

PS: In mijn stappenplan ‘Van chaos naar balans’ ontvang jij GRATIS  7 praktische tips die jouw productiviteit kunnen verhogen. 

LET'S CONTACT